Ora më e errët në jetën e një njeriu është kur ai e vret mendjen se si të bëjë para pa i fituar ato. Horace Greeley Tema Fitim, Krim, Kriminel, Para
Shumë prej kriminelëve të njohur janë vetëm persona që nuk kanë shkuar në ndonjë muze apo në ndonjë koncert gjatë fëmijërisë. Libby Gelman Waxner Tema Art, Fëmijëri, Kriminel
Të gjithë e dinë se vendet e industrializuara janë kriminelët më të këqij. Roland Emmerich Tema Industri, Kriminel
Të vrasësh atë që ka vrarë është padyshim një dënim më i madh sesa vetë krimi. Vrasja e ligjshme është shumë më e frikshme sesa vrasja e kryer nga banditi. Fjodor Dostojevski Tema Dënimi me vdekje, Krim, Kriminel, Ligjshmëri, Ndëshkim, Vrasje
Krimineli, në çastin që kryen krimin, është përherë i sëmurë. Fjodor Dostojevski Tema Krim, Kriminel, Sëmundje
Më mirë një kriminel në liri se një i pafajshëm në qeli. John Dos Passos Tema Burg, Kriminel, Liri, Më mirë ... se, Pafajësi
Nuk është e vërtetë që kriminelët janë njerëz me inteligjencë të kufizuar. Me shumë gjasa, e kundërta është e vërtetë. Michael Crichton Tema Kriminel, Mençuri